Közös délután gyerekkel - dobd fel az otthoni délutánt te is! Alkossatok együtt!

Közös délután gyerekkel - dobd fel az otthoni délutánt te is! Alkossatok együtt!

Télvíz idején sokszor előfordul, hogy suli, munka után ketten szöszmötölünk otthon a lánykámmal.

Sok a megmaradt anyagunk, ficni – fecni darabok ( gondolom ez ismerős neked is )… amiket már nem igazán tudok egy nagyobb ruha, munkadarab során felhasználni, de kidobni meg sajnálom. Szeretem, ha kevesebb szemetet gyártunk, illetve a legjobb az ha még fel tudjuk használni valahová. Fontosnak tartom a környezetem védelmét, és azt, hogy ezt tanítsuk gyermekeinknek is. Szóval az anyagok maradnak … csak gyűlnek és egyre nagyobb halomba gyűlnek … és még mindig gyűlnek …

Azon gondolkodtunk Liával, hogy mit is tudnánk közösen készíteni ebből a sok megmaradt anyagból. ÉS láttunk egy szuper megoldást … amit el is készítettünk.

Melegítő Párnácska a kis kabát zsebébe!

Elkészítés:

Vágjatok két egyforma méretű kört az anyagból, illesszétek egymásra és varrjátok be először csak a kör ¾ részéig, töltsétek meg rizzsel (lásd képen) és utána varrjátok teljesen körbe a kivágott kört.

Használat:

Pár måsodpercre kell mikróba tenni majd a zsebedbe…egész nap meleg s ha belenyúlsz nem fagy le a kezed… hálås cucc, ilyen időben!

Tapasztalatunk:

Lia ki is próbálta! Mielőtt elindultunk beledobta a mikróba pár másodpercre. NE hagyd bent sokáig, mert felforrósodnak a rizsszemek, akár el is olvadhatnak. Be a zsebbe és már indultunk is. Az iskolába befelé sétálva, mikor belenyúlt a zsebébe örömmel tapasztalta, hogy még mindig meleg a zsebe! … Anya, de jó!