Textil dobozok --- közös délután gyermekünkkel

Textil dobozok --- közös délután gyermekünkkel

Ma hazafelé az iskolából Liával azon zsörtölődtünk egymással (újra 🙁 és újra), hogy megint milyen rendetlenséget hagyott az asztalán, meg a szobájában … nem szeretem, hogy mindig megyek és pakolok utána … . Mindig arra tanítom, hogy az íróasztalán legyen rend és csak utána kezdődik a tanulás. Ez valahogy nehezen megy neki a gyakorlatban.

A mai nap az jutott az eszembe, hogy láttam egy nagyon jó kis rendszerező szekrényt, ha mi is ki tudnánk valami olyan pakolós rendszert számára alakítani, ahol mindennek megvan a maga helye, akkor talán könnyebben rendet tartana. Ha együtt készítjük, talán még nagyobb kedvvel fogja használni őket.

Így jött az ötlet, hogy készítsünk rendszerező dobozokat!

Hogyan készítettük el?

Fogtunk egy két üres dobozt, maradék ruha anyagot és bevontuk őket. Erős textilragasztóval, jól rásimítva, hogy ne gyűrődjön be a felületén a ruha.

Ha van kedvetek lehet cifrázni, rávarrni más mintát, csíkokból készíteni a mintázatát. Mi elsőre simán bevontuk. 

Mire is használhatjátok?

Mi most az íróasztal mellé tettük őket és ott segítenek a rend fenntartásában. A legkisebb dobozba tettük a ceruzákat, filceket, ollókat, vonalzót. 

A másikba jönnek a kisebb füzetek, könyvek. A legnagyobb box-ba kerültek a “nemzeti kincsek”, mint újságok, csillámos lapok, színes lapok … 

Remélem nagyobb lesz a rend ezután.